Paulina Malinowska-Kowalczyk

Paulina Malinowska-Kowalczyk – dziennikarka, od 2002r. związana   z Telewizja Polska, od 2006 z kanałem TVP Sport. Prowadzi program „Pełnosprawni” (na antenie TVP Sport i TVP1 od 2013r.), który pokazuje rożne oblicza sportu osób z niepełnosprawnością – w wydaniu wyczynowym, paraolimpijskim i amatorskim.

Dla Telewizji Polskiej relacjonowała igrzyska w Atenach, Vancouver, Sochi (jednocześnie sprawowała funkcje press attache polskiej reprezentacji) i w Rio de Janeiro. W czasie igrzysk paraolimpijskich w Pekinie prowadziła studio na antenie TVP Sport. Dla portalu niepelnosprawni.pl Stowarzyszenia Przyjaciół Integracji relacjonowała igrzyska w Vancouver i w Londynie.

Prowadziła i tworzyła programy poświęcone problematyce społecznej „Spróbujmy razem” (TVP2) oraz „Człowiek wśród ludzi” (TVP1). Jest laureatka tytułu Lady D. w kategorii życie zawodowe, a współtworzony przez nią program „Pełnosprawni” został uhonorowany wyróżnieniem na Międzynarodowym Festiwalu Filmów i Programów o tematyce sportowej FICTS FEST w Mediolanie w 2015 roku.